Daarom ga je toch niet naar een bedrijfstraining?!

Daarom ga je toch niet naar een bedrijfstraining?!
Leestijd: 5 minuten
Auteur: Sanne Kiljan

Wanneer je een bedrijfstraining bezoekt is het belangrijk dat je na zo’n dag tevreden de deur uitstapt. Van een training verwacht je meer dan even een lekker dagje weg uit de vaste omgeving om een keer andere, misschien wel knappere, gezichten te aanschouwen.  Nee, het is belangrijk dat je iets opsteekt dat je meteen in de praktijk kunt toepassen. Het liefst de volgende dag nog. Je wilt inhoud die is afgestemd op jouw behoeften en vakgebied.

 

Precies dat maakt het tegenwoordig zo lastig om een goede klassikale training te geven. Dat is waarom we bij Supertrainer de trainingen 1-op-1 geven waardoor de inhoud altijd is afgestemd op jouw behoeften. Wij vinden het simpelweg niet meer van deze tijd om trainingen klassikaal te geven, uitzonderingen op sommige onderwerpen daargelaten. Een brainstormtraining 1-op-1 geven lijkt ons bijvoorbeeld niet erg effectief.

 

Waar komt het concept klassikale trainingen dan eigenlijk vandaan? Het geven van een klassikale training is voor degene die het geeft natuurlijk economisch erg aantrekkelijk. Je komt een keer opdraven en geeft iedereen  een one-size-fits-all behandeling. En toegegeven dit werkte tot aan enkele jaren geleden ook prima.

 

De taken en werkzaamheden waren toen immers een stuk minder specialistisch dan dat ze vandaag de dag zijn. Als we terug gaan naar de tijd van onze grootouders zien we veel arbeid in fabrieken en aan productielijnen. Het tegenovergestelde van specialistisch natuurlijk, men deed hetzelfde werk als vele collega’s en er was weinig variatie binnen de dag. In zo’n omgeving, waar iedereen hetzelfde doet, werkt het natuurlijk prima om een klassikale training te geven. Iedereen moet immers naar het zelfde niveau getild worden. Dit was ook de tijd van de opkomst van de grote publieke scholen. Pink Floyd zong er zelfs over met “Another brick in the wall”

 

Tegenwoordig gaat die vlieger niet meer op. Iedereen werkt erg specialistisch, je hoeft niet raar op te kijken als je een vacature voor GDPR-specialist ziet verschijnen. Zelfs wanneer mensen dezelfde functietitel hebben is het zo dat men zijn eigen specialisme heeft binnen de organisatie. Functies met dezelfde naam tussen twee verschillende bedrijven kunnen een totaal andere invulling van de dagelijkse werkzaamheden betekenen. Laten we het niet eens hebben over de verschillende organisatiestructuren, managementstijlen en bedrijfsculturen die zorgen voor een bijna oneindige mogelijkheid aan variatie.

 

Juist deze variatie zorgt ervoor dat klassikale trainingen minder goed werken vandaag de dag. Het is onvermijdelijk dat een deel van de training al gesneden koek voor je zal zijn vanwege de niveauverschillen binnen de groep. Zeker wanneer de Roos van Leary weer eens voorbij komt om je te vervelen waar je ’s nachts nachtmerries van krijgt, en terecht. Of erger, een kleurmeting die jouw werkstijl in het hokje van de bijpassende kleur duwt.

 

Het tijdperk voor 1-op-1 trainingen is dus aangebroken volgens ons, zover dat nog niet duidelijk was uit bovenstaande tekst. Dat betekent vooral harder werken voor de trainingsbureaus en dus ook voor ons. Gelukkig vinden we dat niet zo erg omdat we houden van wat we doen. Met alle liefde brengen we jouw situatie in kaart om achter je niveau en doelen te komen.  Om vervolgens die informatie te gebruiken om een goede training, waar je écht iets aan hebt, voor je in elkaar te knallen.

 

Daardoor is de training per definitie afgestemd op jouw wensen waardoor je er meteen praktisch iets aan hebt de volgende dag op de werkvloer. Dat komt echt niet omdat wij zo goed zijn, ook al zijn we dat natuurlijk ook wel een beetje, maar vooral door de 1-op-1 training. Aandacht maakt dat jij beter wordt en meer uit de dag haalt.

Deelnemers beoordelen ons met een 9.4!

Een trainer die een dag lang de aandacht heeft voor jou en je situatie gaat jou meer praktisch nut opleveren dan iemand die antwoorden uit een groepsdiscussie probeert te halen. Zoveel kunnen we je beloven.

 

Voor de deelnemer zullen er ook wat dingen anders zijn. Zo is er bijvoorbeeld geen vaste datum meer waar de training op staat gepland, maar kan dit in samenspraak met de trainer. Tevens hoef je niet meer naar een karig zaaltje op een afgelegen locatie. De training kan gewoon bij jou plaatsvinden, op het werk of zelfs thuis.

 

Wat zijn volgens jou de 3 voordelen van 1-op-1 training? Of anders gezegd, we dagen je uit. Bedenk eens 10 nadelen ten opzichte van klassikale trainingen.

 

Benieuwd naar wat wij voor jou of je organisatie kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een brochure aan.

Ontvang onze gratis brochure