Training Teamcoaching

Waarom de training Teamcoaching?

Wil je graag meer grip op je team zonder jouw teamleden hun autonomie af te pakken? Dan sluit de training teamcoaching perfect aan op jouw wensen! Want ook al wéét je dat het goed is om soms wat meer uit handen te geven, je hebt geen garanties en dan kan het spannend zijn om écht die stap te zetten. Bij die transitie helpen we je uiteraard en ondersteunen we je.

Teamcoaching is een combinatie tussen coachend leidinggeven en teamontwikkeling. Door deze elementen te combineren draag je bij aan een team dat zélf beslissingen durft te nemen en eigenaarschap toont. Tegelijkertijd blijf jij de stuwende factor doordat je de lijnen uitzet.

 

Na de training teamcoaching:

 • Laat jij teamleden gemotiveerd werken
 • Vergroot jij het eigenaarschap van collega's
 • Coach jij jouw team vol zelfvertrouwen door lastige momenten
icon

Afgestemd op jouw behoeften

icon

Praktische training

icon

Beoordeeld met een 9.6

Beste Opleider van Nederland 2018
Beste Opleider van Nederland 2021
Beste Opleider van Nederland 2022
training teamcoaching
cursus teamcoaching
workshop teamcoaching

Programma van de training teamcoaching

In deze training teamcoaching behandelen we onder andere de volgende onderdelen:

 • Ontwikkelen van coachingsvaardigheden
 • Basis groepsdynamica
 • Samen jouw team analyseren
 • Het verschil tussen coachen en adviseren
 • Positief feedback geven en ontvangen
 • Motiveren en stimuleren
 • Een praktisch battleplan om uit te gaan voeren

Het programma van de training teamcoaching is flexibel. Het definitieve programma wordt namelijk afgestemd op jouw behoeften. Daarom krijg jij van ons een vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten. Na dit gesprek ontvang jij een gratis persoonlijk leerplan, daarin lees jij hoe jouw training eruit komt te zien. Tevens word jij gekoppeld aan de trainer die het beste bij jou past. Plan daarom meteen een vrijblijvende kennismaking in!

 

Prijzen van de training teamcoaching

€ 1350,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 2 sessies

 • 1x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Relevante hand-out

€ 1850,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 3 sessies

 • 2x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1x online supportsessie

€ 2650,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 4 sessies

 • 3x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1 jaar online support

Reviews over de training teamcoaching

Meer informatie over de training teamcoaching

Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van teamcoaching? Dan is het interessant om deze training teamcoaching te volgen. Het goed kunnen teamcoachen is tegenwoordig één van de belangrijkste vaardigheden die je als leidinggevende, of in een andere verantwoordelijke rol, kunt hebben. Door teamcoaching goed toe te passen zorg je voor een boel voordelen voor jouw team en organisatie. Je kan zo bijvoorbeeld de onderlinge communicatie, teambuilding en samenwerking verbeteren waardoor je effectiever resultaten behaalt. Ook draag je zo bij aan meer tevreden collega’s en verhoogd werkplezier. Dat komt omdat je eventuele problemen op tijd signaleert en bespreekbaar maakt. Je legt een hoge verantwoordelijkheid bij je teamgenoten en vraagt veel van hun zelfstandigheid. Zelf heb je als teamcoach vaak meer een observerende en faciliterende rol. Je ondersteunt anderen in hun ontwikkeling en zorgt dat de teamdoelen en teamdynamiek helder zijn en niet uit het oog worden verloren. Dit vraagt wat andere vaardigheden van je dan van een traditionele directieve leidinggevende. Je bent namelijk niet alleen bezig met het zenden van informatie, maar juist ook veel met het achterhalen en verwerken van informatie. Namelijk de informatie die uit jouw teamleden komt. Als goede teamcoach is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van onder andere drijfveren, belemmerende overtuigingen en eventuele opkomende frustraties bij je collega’s. Op een coachende manier speel je hier vervolgens op in. Dat kan via 1-op-1 momenten, of groepssessies waarbij je ook wat intervisie doet. In deze cursus teamcoaching krijg je allerlei praktische tools, zoals gesprekstechnieken,  in handen die ervoor zorgen dat jij dat op een effectieve manier en met zelfvertrouwen doet. Systemisch coachen is wellicht één van de coachtechnieken die bij jou goed zal werken. Daarnaast leer je hoe je jouw team begeleidt in hun ontwikkeling, zowel op de korte als lange termijn.

 

Voor wie is deze cursus teamcoaching?

De training teamcoaching is voor iedereen die beter wil worden in teamcoaching. Tijdens de rol van teamcoach kan je verschillende functies hebben in de organisatie waar je werkzaam bent. Vaak ben je dan leidinggevende, maar het kan ook zijn dat je werkzaam bent als HR’er, of je hebt de rol van teamcoach terwijl je een andere functie zit toegewezen gekregen. Voor alle verschillende functies en organisaties is deze training teamcoaching geschikt. De inhoud van deze cursus wordt namelijk aan de hand van jouw situatie aangepast op jouw behoeften. Dit inhoudelijke programma kan je lezen in een gratis persoonlijk leerplan dat je krijgt na een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons. Wanneer je als leidinggevende interesse hebt in deze training kan het zijn dat je ook interesse hebt in de onderwerpen die horen bij coachend leidinggeven. Onderwerpen zoals groepsdynamica, motiverende gesprekstechnieken en eventueel opkomende frustraties bij anderen vroeg signaleren en ontmantelen. Dit zijn dan interessante onderwerpen voor je omdat je op een dagelijkse basis samenwerkt met je collega’s die je gaat teamcoachen. Wanneer je in een rol zit waarin je minder frequent contact hebt met de mensen waarop je teamcoaching gaat toepassen, is intervisie een interessanter onderwerp. In dat geval leer je in deze training hoe je op een goede manier sessies intervisie verzorgt. Hoe zorg je dat iedereen in een groepsgesprek zijn ei kwijt kan en hoe ondersteun je anderen in hun ontwikkeling. Kortom, deze cursus teamcoaching is voor iedereen die beter wil worden als teamcoach. Teamcoaching is immers een breed begrip waaronder meerdere vaardigheden zoals gesprekstechnieken en coachtechnieken vallen.

 

Waar wordt de training teamcoaching gegeven?

Deze cursus teamcoaching  wordt door heel Nederland gegeven. Niet alleen het programma van deze training wordt aangepast op jouw behoeften, ook de plek. De cursus bestaat uit meerdere sessies van 3 uur. Deze worden samen met jou ingepland op de plaats die voor jou het beste uitkomt. Op je werk, bij je thuis, online of op een externe locatie. Zo hoef je nooit ver te reizen voor deze training of in de file te staan. Dat doen wij wel voor je! Daardoor heb je meer energie om op de inhoud van de cursus te focussen.

 

Wanneer wordt deze training teamcoaching gegeven?

De sessies worden samen met jou ingepland op de momenten die voor jou het beste uitkomen. De cursus teamcoaching bestaat uit meerdere sessies van 3 uur. Het aantal sessies hangt af van jouw leerdoelen en situatie. Samen met de trainer plan je de sessies in op de voor jou ideale momenten. Tussen de sessies zitten in de regel enkele weken tussen. In die tussenliggende periode oefen je met de stof uit de sessies. Zo merk je snel dat je effectiever je teamcoacht.

 

Wat kost deze cursus teamcoaching?

De prijs van deze training hangt af van het pakket dat je kiest. De precieze pakketten en de inhoud hiervan lees je hierboven op de pagina. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek vertel je over jouw situatie en leerdoelen. Aan de hand daarvan ontvang jij van Supertrainer een advies over het pakket dat het beste bij jouw wensen past. Heb je vooraf al een leerbudget? Dan maken wij een training op maat die binnen je leerbudget valt. Zo krijg je altijd het maximale voor het geld dat je besteed.

 

Kan ik korting krijgen op deze training teamcoaching?

Ja, het is mogelijk om korting te krijgen op deze cursus. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je de training samen met een bekende of collega wil volgen. Afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen ontvangen jullie korting. De korting groeit namelijk met het pakket mee. Informeer tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.

 

Geven jullie ook een incompanytraining teamcoaching?

Ja, we geven ook een incompanytraining teamcoaching. Deze incompanytraining wordt helemaal aangepast op de wensen van jouw team of organisatie. Aan de hand van een gratis kennismakingsgesprek ontvangen jullie een offerte op maat. Hierin kunnen jullie lezen hoe de training is afgestemd op jullie behoeften. We denken ook mee voor de lange termijn. We willen namelijk dat jullie blijvend tevreden zijn met de incompanytraining. Van korte workshop tot intensief samenwerken. Het is allemaal mogelijk bij Supertrainer.