Training Coachend leidinggeven

Waarom de training Coachend leidinggeven?

Zou jij graag coachend leidinggeven willen beheersen? Dan is deze training interessant voor jou. Coachend leidinggeven is een manier van aansturen waarbij je veel rekening houdt met de behoeften van je medewerkers. Doordat je op een effectieve manier op die behoeften inspeelt verhoog je de motivatie en zorg je dat medewerkers verantwoordelijkheid pakken. Jij bent leidinggevend en tegelijkertijd zet je coachtechnieken in.

In deze training ontwikkel jij jezelf als coachend leidinggevende. Je leert hoe je het meeste uit je medewerkers haalt en zo algeheel betere resultaten haalt. Enerzijds krijg je een beeld van jezelf als coachend leidinggevende. In deze training analyseer je samen met jouw trainer wat het beste werkt voor jou en je team. Anderzijds krijg je veel praktische handvatten en is er ruimte om aan de slag te gaan.  Als je deze training coachend leidinggeven hebt gedaan stuur je met zelfvertrouwen je team op een coachende manier aan.

 

Na deze training coachend leidinggeven:

 • Vergroot jij de zelfsturende capaciteiten van je team
 • Weet jij hoe je het meeste uit je mensen haalt
 • Kan jij je team coachen op samenwerking en resultaat
icon

Afgestemd op jouw behoeften

icon

Praktische training

icon

Beoordeeld met een 9.6

Beste Opleider van Nederland 2018
Beste Opleider van Nederland 2021
Beste Opleider van Nederland 2022

Programma: training coachend leidinggeven

In deze training gaan we onder andere in op deze onderwerpen:

 • Teamleden en collega’s motiveren
 • Draagvlak creëren voor jouw ideeën en visie
 • Je eigen coachstijl verkennen en optimaliseren
 • Het zelfsturende vermogen van anderen vergroten
 • Groepsdynamische processen in kaart brengen
 • Een lange termijn visie ontwikkelen voor jouw team
 • Strategisch communiceren in lastige situaties
 • Patronen bij jezelf en anderen herkennen en benoemen
 • Het onderlinge vertrouwen in de groep vergroten
 • De cultuur in een team of organisatie veranderen
 • Het opzetten van de structuur voor een effectief coachgesprek

 

Het programma van de training coachend leidinggeven beweegt met jou mee. Het definitieve programma wordt namelijk afgestemd op jouw behoeften. Daarom ontvang jij van ons een vrijblijvend kennismakingsgesprek van zo’n 15 minuten. Na dit gesprek krijg jij een gratis persoonlijk leerplan, daarin lees jij hoe jouw training er precies uit komt te zien. Tevens word jij gekoppeld aan de trainer die het beste bij jou past. Plan daarom nu een vrijblijvende kennismaking in!

Prijzen van de training coachend leidinggeven

€ 1350,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 2 sessies

 • 1x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Relevante hand-out

€ 1850,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 3 sessies

 • 2x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1x online supportsessie

€ 2650,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 4 sessies

 • 3x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1 jaar online support

Training coachend leidinggeven volgen?

Wil jij graag leren hoe je effectief op een coachende manier leidinggeeft? Dan is deze cursus coachend leidinggeven interessant voor jou. Coachend leidinggeven is een erg gangbare manier van leidinggeven tegenwoordig. De strekking van coachend leidinggeven is dat je jouw medewerkers faciliteert in het beste uit henzelf halen. Dit zorgt ervoor dat jij met je team en organisatie goede resultaten neerzet en tevreden medewerkers hebt die eigenaarschap ervaren. Je voorziet je teamgenoten van een verhoogde mate van zelfstandigheid. Coachend leidinggeven sluit perfect aan bij organisaties waarbij medewerkers veel expertise in huis hebben over de door hen uit te voeren taken. Dit vraagt wel een net iets andere set aan vaardigheden dan de traditionele directieve leidinggevende. In plaats van dat je als leidinggevende alleen bezig bent met zenden en de lijnen uitzetten ben je als coachend leidinggevende ook veel bezig met het ontvangen van communicatie. Je moet namelijk onder andere goed op de hoogte zijn van de drijfveren van jouw collega’s. Je hebt dus veel gesprekken waarbij je bijvoorbeeld even incheckt om te achterhalen hoe het echt met iemand gaat. Wat diens uitdagingen, frustraties, doelstellingen, valkuilen en sterktes zijn. Niet bepaald smalltalk dus. Om dit soort gesprekken effectief te voeren gebruik je specifieke gesprekstechnieken die jij inzet als coachend leidinggevende. Motiverende gesprekstechnieken bijvoorbeeld. Ook leer je in deze cursus coachend leidinggeven hoe je verschillende praktische coachtechnieken kunt toepassen. Dit zijn technieken die ondersteunen in de ontwikkeling van je collega’s. Schaalwandelen is één van de bekendere technieken. Dit zijn tools die ervoor zorgen dat je meer doet dan alleen een saai 1-op-1 gesprek. Bij sommige technieken zet je de ander, niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in beweging! Kortom coachend leidinggeven is een goede vaardigheid om toe te voegen aan je arsenaal.

 

Voor wie is de cursus coachend leidinggeven?

Deze cursus coachend leidinggeven is voor iedereen die wil leren om een betere leidinggevende te worden. De inhoud van de training is altijd aangepast op jouw behoeften. Dat maakt dat deze cursus voor alle niveaus en werkvelden geschikt is. Je werkt tijdens de cursus daarom altijd met praktische casussen uit je eigen organisatie of werkveld. Voor zowel beginnend als gevorderde leidinggevende is deze training coachend leidinggeven geschikt. Ook maakt het niet uit of je vooral op kantoor werkzaam bent of buiten. De praktische tools en handvatten die jij in de cursus leert worden namelijk aangepast op jouw situatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je vooral geïnteresseerd bent in motiverende gesprekstechnieken en communicatiestijlen. In dat geval ligt het zwaartepunt van deze cursus daarop. Je leert hoe je op een goede manier feedback geeft en de drijfveren van een ander achterhaalt en activeert. Ook ontvang je tools over hoe je de ontwikkeling van jouw teamgenoot op de lange termijn kunt borgen door middel van het samen maken van een ontwikkelingsplan. Het goed kunnen voeren van ontwikkelingsgesprekken is dan een belangrijke vaardigheid. Een andere aanleiding kan zijn dat je momenteel van nature wat te directief bent. Dan is het wellicht nuttiger om wat meer op jou als persoon in te zoomen. Vind je het moeilijk om los te laten en te delegeren? En zo ja, hoe komt dat dan? Tijdens de cursus coachend leidinggeven heb je dan inzichtelijk wat jouw valkuilen en sterke kanten zijn. Die vergelijk je met de kenmerken van coachend leiderschap zodat je weet waar je in de training verder aan kunnen werken. In de training ga je dan onder andere in op je eigen overtuigingen en zet je mentale knoppen om waar nodig. Kortom, deze cursus coachend leidinggeven is voor iedereen geschikt die beter wil worden op het gebied van coachend leiderschap!

 

Waar wordt de cursus coachend leidinggeven gegeven?

De training wordt gegeven op een locatie bij jou in de buurt. Niet alleen de inhoud is namelijk aangepast op jouw behoeften, ook de locatie. Deze cursus coachend leidinggeven bestaat uit meerdere sessies van 3 uur. Deze sessies worden gegeven op een plek die jij uitkiest. Bij je op het werk, thuis of op een externe locatie bij jou in de buurt. Net wat jij het fijnst vindt!

 

Wanneer wordt de cursus coachend leidinggeven gegeven?

De verschillende sessies van deze training worden samen met jou ingepland op de momenten die het beste voor jou uitkomen. De cursus bestaat uit meerdere sessies van 3 uur. Die sessies plan je samen met de trainer in. Tussen de sessies zitten enkele weken de tijd. Deze weken gebruik je om de praktische tools en handvatten uit de training toe te passen op de werkvloer. Zo merk je al snel dat je coachend leiderschap onder de knie begint te krijgen!

 

Wat kost deze cursus coachend leidinggeven?

De prijs is afhankelijk van het pakket dat je afneemt. De verschillende pakketten lees je hierboven op de pagina. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek geef je aan wat je leerdoelen zijn en beschrijf je jouw huidige situatie. Supertrainer adviseert over het pakket dat het beste bij jou past en jij kiest uiteindelijk. Het grootste verschil tussen de verschillende pakketten is het aantal sessies waaruit de cursus bestaat. Het aantal sessies dat wij aan jou adviseren hangt weer samen met de leerdoelen die jij hebt over coachend leiderschap.

 

Kan ik korting krijgen?

Ja, het is mogelijk om korting te krijgen op deze cursus. Je krijgt bijvoorbeeld korting wanneer je deze training samen met een bekende of collega wilt volgen. Dan training wordt dan aangepast aan de behoeften van jullie beiden. Hoeveel korting jullie samen ontvangen hangt af van het pakket. De korting groeit namelijk mee. Informeer tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden op korting. Ben je werkzaam op HR en zoek je voor meerdere collega’s een training? Ook dan geldt het gereduceerde tarief.

 

Kan ik jullie inschakelen voor een incompanytraining coachend leidinggeven?

Jazeker! Deze training is ook incompany te volgen. De incompanytraining coachend leidinggeven wordt helemaal afgestemd op de behoeften van jouw team of organisatie. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek ontvang je van ons een gratis offerte. In dat document kan je lezen hoe de incompanytraining er voor jullie uit zal zien. Ook staat hier alle informatie in die je nodig hebt om een goede keuze te maken voor de juiste training. Bijna alles is mogelijk, van korte workshop tot intensief traject waarbij we samenwerken.