Training Gesprekstechnieken

Waarom de training Gesprekstechnieken?

Zou jij ook graag willen dat je gesprekken effectiever verlopen? Dan is de training gesprekstechnieken interessant voor jou! Soms lukt het niet om goed over te brengen wat je in je hoofd hebt zitten. Misschien vind je het lastig om to-the-point te komen en zijn de gesprekken die je voert te lang. Of vind je het soms moeilijk om met dominantere communitiestijlen overweg te gaan. Wat de reden ook is dat jouw gesprekken beter uit de verf kunnen komen, het kan erg frustrerend voelen.

Daarom hebben wij deze training gesprekstechnieken voor jou! In deze training gaan wij in op hoe je op een heldere en gestructureerde manier jouw gesprekken vorm geeft. Na de training heb jij de tools in handen om snel tot de kern van het gesprek te komen. Zo kom je krachtig over, ook in moeilijkere situaties met lastige gesprekspartners.

 

Na de training gesprekstechnieken:

 • Kan jij jouw communicatiestijl aanpassen op de situatie
 • Houd je de lijn vast in de gesprekken die je voert
 • Ben jij zelfverzekerd in je gesprekken met lastige gesprekspartners
icon

Afgestemd op jouw behoeften

icon

Praktische training

icon

Beoordeeld met een 9.6

Beste Opleider van Nederland 2018
Beste Opleider van Nederland 2021
Beste Opleider van Nederland 2022
Background pattern
training gesprekstechnieken
cursus gesprekstechnieken
incompanytraining gesprekstechnieken

Programma: training gesprekstechnieken

In de training gaan we onder andere in op de volgende zaken:

 • Leren omgaan met verschillende communicatiestijlen
 • Helder en gestructureerd een gesprek voeren
 • Gesprekstechnieken & handvatten
 • Tot de kern van het gesprek komen
 • Krachtig communiceren
 • Bewustwording over je eigen communicatie
 • De lijn in een gesprek vasthouden
 • De juiste vragen stellen
 • Gespreksvaardigheden zoals LSD (luisteren samenvatten doorvragen)
 • Transactionele analyse inzetten in je communicatie
 • Omgaan met dominante gesprekspartners
 • Je gedachten omzetten in een duidelijk gesprek
 • Zelfverzekerd gesprekken voeren

 

Ontvang een gratis persoonlijk leerplan

Het programma van de training gesprekstechnieken is flexibel. Het definitieve programma wordt namelijk afgestemd op jouw behoeften. Daarom krijg jij van ons een vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten. Na dit gesprek ontvang jij een gratis persoonlijk leerplan, daarin lees jij hoe jouw training eruit komt te zien. Tevens word jij gekoppeld aan de trainer die het beste bij jou past. Plan daarom meteen een vrijblijvende kennismaking in!

Prijzen van de training gesprekstechnieken

€ 1350,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 2 sessies

 • 1x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Relevante hand-out

€ 1850,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 3 sessies

 • 2x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1x online supportsessie

€ 2650,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 4 sessies

 • 3x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1 jaar online support

Reviews over gesprekstechnieken

Training gesprekstechnieken volgen?

Ben je op zoek naar een training gesprekstechnieken of een cursus gesprekstechnieken? Dan kan Supertrainer je verder helpen met het verbeteren van je effectieve gesprekstechnieken. In deze cursus gesprekstechnieken krijg jij de gespreksvaardigheden die je nodig hebt. Op basis van jouw wensen wordt het programma van de training gesprekstechnieken aangepast op jouw behoeften. Wil je meer structuur in je gesprekken? Dan oefen je praktische gespreksvaardigheden die ervoor zorgen dat jij makkelijker de lijn vasthoudt in je gesprekken. Of zoek je juist meer diepgang? In dat geval ontvang je praktische gespreksvaardigheden die jou helpen bij het stellen van goede vragen in de gesprekken die je voert. Dit zijn twee verschillende onderwerpen die allebei naar voren kunnen komen in deze praktische cursus gesprekstechnieken. Misschien wil je wel graag een cursus gesprekstechnieken zorg of een cursus gesprekstechnieken onderwijs omdat je in één van die sectoren werkzaam bent. Ook dan is deze training gesprekstechnieken geschikt voor je. Het maakt namelijk niet uit wat je niveau is. Na een kennismakingsgesprek krijg jij een vrijblijvend inhoudelijk programma op maat van ons. Daarin kan je de onderwerpen van deze cursus gespreksvoering vinden. Dat is bijvoorbeeld een gesprekstechniek zoals luisteren samenvatten doorvragen (LSD). Deze gespreksvaardigheid helpt je bij het effectief communiceren en krijgen van structuur in gesprekken. Zo lukt het jou om meer to-the-point te communiceren. Daarnaast zijn er nog andere effectieve gesprekstechnieken die jij in deze cursus gaat oefenen. Allemaal gericht op dat jij zelfverzekerd je gesprekken voert. 

 

Voor wie is de training gesprekstechnieken?

Deze cursus gesprektechnieken is voor iedereen die effectiever wil communiceren. In deze training bieden we je praktische gesprekstechnieken die je zowel privé als op het werk kunt inzetten. Als je het lastig vindt om de lijn in je gesprekken vast te houden en je meer structuur in je gesprekken wil is dit een geschikte cursus gesprekstechnieken. Je oefent dan met gespreksvaardigheden als LSD (luisteren samenvatten doorvragen) die er voor zorgen dat jij meer structuur in je gesprekken krijgt. Zo ga je effectief communiceren.

 

Wellicht is het herkenbaar voor je dat jouw gedachten sneller gaan dan je mond aan kan. Dan wil het wel eens voorkomen dat je van de hak op de tak springt tijdens de gesprekken die je voert. Je wil graag effectief communiceren om doelgericht je punt te delen. Zowel in vergaderingen als on-the-job.

 

Of misschien ben je wel manager of leidinggevende en vind je sommige gesprekken met werknemers of teamgenoten lastig. Dat kunnen voortgangsgesprekken zijn of ontwikkelingsgesprekken die je om een bepaalde periode moet voeren. Dit zijn gesprekken waar je verschillende soorten gesprekstechnieken in wil zetten zodat jij het meeste uit jouw werknemers haalt. De gesprekstechnieken die je inzet in voortgangsgesprekken oefenen we in deze cursus gesprekstechnieken.

 

Ook als je in het onderwijs of de zorg werkt krijg je daar soms lastige gesprekken voor je kiezen. Wellicht met ouders of cliënten. Dit zijn gesprekken zijn waar veel emotie of weerstand bij komt kijken. Deze specifieke gesprekken vragen weer om hele andere gesprekstechnieken. Je wilt dan de weerstand die je ervaart uitdiepen en ontmantelen voordat jij jouw boodschap overbrengt naar de ander.

 

Het niveau van deze cursus gesprekstechnieken is afgestemd op jouw behoeften. Dat is het mooie van een 1-op-1 cursus gesprekstechnieken. Iedereen die geïnteresseerd is in een communicatietraining haalt hier wel wat uit. Wat je persoonlijke situatie ook is. Wanneer je veel buiten aan het werk bent en met je handen werkt, of juist als je op kantoor zit en veel vergaderingen bijwoont. Deze cursus gesprekstechnieken biedt jou de gespreksvaardigheden om zelfverzekerd en effectiever te communiceren.

 

Waar is de training gesprekstechnieken?

Deze cursus gesprekstechnieken wordt door heel Nederland gegeven. Deze training bestaat uit meerdere sessies van 3 uur waarin je verschillende gespreksvaardigheden gaat oefenen. De trainer komt bij jou langs voor deze sessies. Dat kan zowel bij je op het werk, thuis of op een externe locatie bij jou in de buurt. Zo hoef jij niet te reizen voor deze cursus en in de file te staan. Dat doen wij wel voor je! Wil je deze cursus liever online voeren? Dan is die mogelijkheid er uiteraard ook.

 

Wat kost deze cursus gesprekstechnieken?

Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek ontvang jij van ons een gratis persoonlijk leerplan. In dat document kan jij het programma van de cursus lezen en hoe de gespreksvaardigheden zijn afgestemd op jouw behoeften. Ook lees je hoeveel sessies wij aanbevelen voor jou. De prijs van deze cursus gesprekstechnieken hangt af van het aantal sessies. In de prijstabel hierboven lees je welke prijs je kan verwachten bij een specifiek aantal sessies in deze cursus.

 

Word deze cursus ook incompany gegeven?

Ja, het is ook mogelijk om deze training gesprekstechnieken incompany te volgen binnen jouw organisatie. Vraag meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Dan ontvang jij een offerte op maat waarin we deze cursus gesprekstechnieken helemaal afstemmen op de behoeften van jouw organisatie.

 

Is het mogelijk om korting te krijgen op deze cursus?

Ja, het is mogelijk voor jou om korting te krijgen op deze training gesprekstechnieken. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je iemand hebt waarmee je samen de training wilt volgen. Vraag in het vrijblijvende kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.

Andere communicatietrainingen