Training Leidinggeven

Waarom de training Leidinggeven?

Wil jij je collega’s op een effectieve manier aansturen en jouw team naar een hoger niveau tillen? Dan is deze training leidinggeven interessant voor jou. Je wil graag het beste uit jezelf en je collega’s halen zodat je mooie resultaten haalt met je team. Waarschijnlijk gaan er al een boel zaken zoals ze moeten gaan omdat je een goede leidinggevende intuïtie hebt. Om die volgende stap te bereiken zoek je net wat meer praktische handvatten en tools. Of wellicht ben je wel nieuw in je functie en ben je daarom op zoek naar wat ondersteuning.

In deze training leidinggeven leer je hoe jij een effectievere leidinggevende wordt. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag als leidinggevende. Welke opvattingen over leidinggeven heb jij? En welke invloed hebben deze opvattingen op jou en je team? Zo ontvang jij een helder profiel van jezelf als leidinggevende met jouw sterke en zwakke punten. Daarnaast ga je in deze training ook veel praktisch aan de slag. Zo leer je over groepsdynamica processen en welke invloed deze groepsprocessen hebben op de resultaten die je met je team haalt. Je gaat oefenen hoe jij als leidinggevende deze processen kunt beïnvloeden.

 

Ook weet je na deze cursus collega’s te motiveren en ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. Je ontvangt handvatten zodat jij kunt coachend leidinggeven, niet alleen on-the-job maar ook in bijvoorbeeld voortgangsgesprekken. Daarbij krijg je ook tools die jou helpen bij het omgaan met weerstand en andere lastige situaties die je tijdens het leidinggeven tegenkomt. Al deze onderwerpen dragen erbij dat jij als leidinggevende straks steviger in je schoenen staat. Zo stuur jij met zelfvertrouwen collega’s aan en help jij jezelf en je collega’s naar een hoger niveau.

 

Na deze training leidinggeven:

 • Stuur jij je collega's op een effectieve manier aan
 • Motiveer jij anderen en steun je ze in hun ontwikkeling
 • Ga je zelfverzekerd om met weerstand en lastige situaties als leidinggevende
icon

Afgestemd op jouw behoeften

icon

Praktische training

icon

Beoordeeld met een 9.6

Beste Opleider van Nederland 2018
Beste Opleider van Nederland 2021
Beste Opleider van Nederland 2022

Programma: Training leidinggeven

In deze cursus leidinggeven leer jij onder andere over de volgende onderwerpen:

 

 • Inzicht in jouw manier van leidinggeven
 • Collega’s motiveren en ondersteunen in hun ontwikkeling
 • Coachend leidinggeven onder de knie krijgen
 • Omgaan met weerstand en andere lastige situaties
 • Gesprekstechnieken als leidinggevende inzetten
 • Groepsdynamica en groepsprocessen sturen
 • Jouw team naar een hoger niveau tillen
 • Voortgangsgesprekken voeren
 • Zelfverzekerd in je schoenen staan als leidinggevende
 • Een klimaat creëren waarin medewerkers optimaal functioneren
 • Emotionele intelligentie inzetten als leidinggevende
 • Verschillende leiderschapsstijlen beheersen
 • Draagvlak creëren binnen je team
 • Samen een actieplan maken voor jou als leidinggevende

 

Het uiteindelijke programma van deze training leidinggeven wordt afgestemd op jouw behoeften. Aan de hand van een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek ontvang jij een persoonlijk leerplan. In dat persoonlijk leerplan kan jij lezen hoe het programma van deze cursus leidinggeven er precies voor jou uitziet. Wanneer jij akkoord gaat met dat vrijblijvende persoonlijk leerplan word je gekoppeld aan de trainer die het beste bij jou en jouw situatie past.

Prijzen van de training leidinggeven

€ 1350,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 2 sessies

 • 1x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Relevante hand-out

€ 1850,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 3 sessies

 • 2x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1x online supportsessie

€ 2650,-

 • Training aangepast op jouw behoeften

 • 4 sessies

 • 3x telefonische begeleiding tussendoor

 • Training volgen waar en wanneer jij wilt

 • Alle hand-outs

 • 1 jaar online support

Reviews over de cursus leidinggeven

Cursus leidinggeven volgen?

Wil jij graag een cursus leidinggeven volgen? In deze praktische training leiddinggeven krijg jij alle tips, tools en handvatten die jou effectiever maken als leidinggevende. De inhoud van deze cursus leidinggeven is helemaal afgestemd op jouw behoeften. Een onderdeel hiervan is dat jij de training uitloopt met een helder beeld van jezelf als manager. Je weet wat je leiderschapskwaliteiten zijn en waar je valkuilen liggen. Hierdoor is het makkelijk voor je om een route uit te stippelen zodat jij jezelf ontwikkelt op je leiderschapskwaliteiten. Misschien komt er wel uit dat je meer aan coachend leidinggeven moet doen, of juist assertiever moet optreden om je grenzen te bewaken. Dit analyseer je samen met de trainer tijdens deze cursus. Maar bovenal is dit een praktische training waarbij je gaat leren door te doen en ervaren. Allerlei onderwerpen die jou een betere leidinggevende maken passeren daarbij de revue. Van het motiveren van collega’s tot en met het omgaan met conflicten en emoties. Want zoals je ongetwijfeld weet, de rol van manager, teamleider of leidinggevende is erg veelzijdig. Ook dit helemaal afgestemd op jouw niveau. Of je nu beginner bent en op zoek bent naar een cursus leidinggeven voor beginners of juist al wat meer ervaren.

 

Voor wie is deze cursus leidinggeven?

Deze cursus leidinggeven is voor iedereen die effectiever wil worden als leidinggevende. Zowel als je veel buiten werkt in de rol van teamleider of voorman als wanneer je op kantoor zit in de rol van manager. De inhoud van deze cursus is volledig aangepast aan jouw behoeften. De term leidinggeven is namelijk een ontzettende parapluterm. Het is voor iedereen anders wat hij of zij uit een training leidinggeven wil halen. Vandaar dat deze erg geschikt is om 1-op-1 te volgen. Zo kan het voorkomen dat jij praktische handvatten zoekt om anderen te motiveren en te sturen in hun ontwikkeling. In dat geval leer je in deze training over coachend leidinggeven. Je krijgt tools in handen om de drijfveren van anderen te achterhalen. Ook weet je na deze training hoe je op deze drijfveren inspeelt en je collega’s eigenaar maakt van hun eigen doelstellingen. Je begeleidt ze op een gestructureerde manier met een actieplan naar betere resultaten. Een ander onderwerp dat in de cursus leidinggeven op de werkvloer naar voren kan komen is ‘het meewerken als leidinggevende’. Het is een bekende valkuil onder teamleiders en voormannen. Hoeveel werk ik mee? En wanneer geef ik werk uit handen? Dit kan lastig zijn om te beslissen, want het gevaar is dat je het overzicht over je project verliest en zelf teveel werk oppakt. Ook verhoog je zo je eigen werkdruk. Hoe te delegeren en te plannen is dus een belangrijke skill als leidinggevende. Daarnaast heb je als leidinggevende vaak te maken met verschillende stakeholders. Niet alleen binnen je eigen organisatie, maar ook van buitenaf. Dit vraagt om flexibiliteit in je communicatie. Soms zal je duidelijk en doelgericht moeten communiceren terwijl een andere keer een meer strategische manier van communiceren gepast is. Het is dus belangrijk dat jij je communicatiestijl aanpast op de persoon en communicatie. Ook daarvoor zal je in deze cursus praktisch leidinggeven de nodige handvatten en gesprekstechnieken voor aangereikt krijgen. Al met al haalt iedereen die in een leidinggevende positie zit en effectiever wil worden wel iets uit deze training. Schroom niet op vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen. Dan kom je erachter hoe de cursus op jouw behoeften wordt aangepast.

 

Waar wordt de training leidinggeven gegeven?

Deze cursus wordt door heel Nederland gegeven. De trainer komt namelijk naar jou toe om de sessies te verzorgen. In de regel is dit bij je op het werk, thuis of op een externe locatie bij jou in de buurt. Jij mag kiezen! Ook hier passen wij ons volledig aan op jouw behoeften! Hierdoor hoef jij niet ver te reizen of in de file te staan. Hoe makkelijk wil je het volgen van een cursus hebben?

 

Wanneer wordt deze cursus gegeven?

De training bestaat uit meerdere sessies van 3 uur. Deze worden samen met jou ingepland op de momenten die voor jou het beste uitkomen. Dit doe je samen met de trainer. Zo wordt de planning dus op jouw agenda aangepast. Tussen de sessies zitten enkele weken. Zo kan je oefenen in de praktijk met de aangeleerde vaardigheden en zie je al snel dat je een effectievere leidinggevende wordt. In de sessies daarop reflecteer je op je nieuwe inzichten samen met de trainer en schaaf je de technieken bij waar nodig. Zo groeit het programma met jou als manager mee!

 

Wat kost deze cursus?

De kosten van deze training hangen af van het pakket dat je kiest. Deze pakketten kan je wat meer naar boven op deze pagina teruglezen. Het aantal sessies dat je afneemt is leidend voor de prijs hierin. Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek beslis je welk pakket je wilt nemen. Uiteraard krijg je hierover ook advies vanuit Supertrainer. Als je vooraf je budget al weet dat je kunt besteden op deze cursus kan je dit met ons delen tijdens het gratis kennismakingsgesprek. Vervolgens krijg je dan een programma dat binnen het door jou gegeven budget past

 

Kan ik korting krijgen op de cursus leidinggeven?

Ja, het is mogelijk om korting te krijgen. Je krijgt bijvoorbeeld korting wanneer je de training samen met iemand volgt. Een bekende of collega. De korting groeit mee met het aantal sessies dat jullie willen volgen. Informeer tijdens het kennismakingsgesprek naar de korting. Dan ontvang je meteen antwoord en weet je waar je aan toe bent.

 

Wordt deze training ook incompany gegeven?

Ja, dit wordt ook in de vorm van een incompanytraining leidinggeven gegeven. De cursus wordt dan geheel aangepast aan de behoeften van jouw organisatie. Van korte workhop tot lang traject waarbij we intensief samenwerken. Het is allemaal mogelijk. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. In dat gesprek gaan we dieper in op de leerbehoefte die leeft binnen jouw bedrijf. Na dat gesprek ontvang je van Supertrainer een gratis offerte met daarin alle informatie die jij nodig hebt.

Andere leiderschapstrainingen